Kinderen komen steeds eerder met media in aanraking. Peuters en kleuters weten feilloos de weg op een touchscreen en zoeken zelf filmpjes op op YouTube. Als ze wat ouder zijn Youtuben, Whatsappen, chatten en gamen ze er lustig op los. Ze beleven er vaak veel plezier aan. Logisch, want het levert hen veel op: eindeloze mogelijkheden om te leren, om de wereld en hun eigen ik te ontdekken en continu in contact staan met vrienden.

Digitale media zijn een volwaardig gezinslid geworden. Ouders vinden het soms lastig de ontwikkelingen bij te houden en maken zich regelmatig zorgen: ‘Hoeveel beeldschermtijd is verantwoord? Hoe ga je om met gedoe in de appgroep? Met wie heeft mijn kind eigenlijk online contact?’

Mediaopvoeding wordt dan ook steeds belangrijker. Maar hoe doe je dat?

Om ouders te helpen bij dit soort vragen verzorgt Vitamine Eef ouderavonden, voor ouders van de allerkleinsten tot pubers:


 • Wat een geweldige avond! Je hebt me laten omdenken. Ontzettend bedankt daarvoor!
  Vader van een puber
 • Er is een wereld voor me open gegaan. Ik was altijd een beetje huiverig maar ik weet nu beter hoe ik onze kinderen kan begeleiden.
  Moeder met jonge kinderen
 • Het was een leerzame avond. De presentaties door de leerlingen zorgden voor veel herkenning.
  Uit een evaluatieformulier
 • Tijdens de ouderavond ben ik meer aan de weet gekomen over gamen en vooral over hoe ik daar beter mee om kan gaan. Mijn zoon en ik hebben er nu regelmatig leuke gesprekken over.
  Moeder van 11-jarige zoon