Over mij

Sinds de oprichting van Vitamine Eef in 2012, volg ik ontwikkelingen rond digitalisering op de voet: wat betekenen die ontwikkelingen voor kinderen, ouders en scholen? Ook praat ik graag met kinderen en jongeren zelf over wat zij online meemaken. Met de kennis en inzichten die ik zo opdoe wil ik opvoeders en kinderen met elkaar verbinden, zodat ze van elkaar kunnen leren en ontdekken hoe ze op een gezonde manier (digitale) media kunnen inzetten voor hun eigen ontwikkeling en die van anderen.

Of het nu gaat om een interactieve ouderavond over mediaopvoeding, een gastles over gezond gamen of een studiemiddag over digitale geletterdheid, samen bekijken we waar de vragen en behoeftes liggen en zorg ik voor invulling op maat. Je kunt altijd rekenen op praktische tips en handvatten. Ik breng een gezonde dosis enthousiasme mee en presenteer met vaart en een knipoog.

Vitamine Eef adviseert en ondersteunt:

 • scholen (basis- en voortgezet onderwijs)
 • organisaties en professionals in zorg en hulpverlening
 • kinderopvangorganisaties

 

Evelyn is netwerkpartner van Medawijzer.net, partner van Mediajungle en geregistreerd als docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. 

 

 

De Mediajungle is een bordspel in combinatie met een (web)app waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan.

 

 

 

 

 

Naast de activiteiten die Vitamine Eef zelfstandig uitvoert, is Evelyn ook trainer/spreker voor:

   Evelyn Verburgh is spreker voor Bureau Jeugd en Media

 


 • Inspireren en begeleiden

  We leven in een gemedialiseerde wereld. Die bovendien verandert in hoog tempo. Ontwikkelingen gaan razendsnel en technische mogelijkheden zijn eindeloos. Sociale media veranderen de manier waarop we met elkaar communiceren, samenwerken, leren en leven. Kinderen groeien met nieuwe media op. Het is hun wereld. Ze zijn handig met de knoppen en daardoor lijken ze mediawijs, maar ze gebruiken meestal nog niet alle mogelijkheden. Ook onderschatten ze soms de risico’s van het gebruik van internet en sociale media. Kinderen en jongeren hebben begeleiding nodig om zich daarvan bewust te worden.

  De online wereld roept bij veel ouders en professionele opvoeders vragen op. Daarbij denken ze vooral aan de negatieve invloeden. Dat is jammer, want nieuwe media bieden zoveel mogelijkheden. Om te leren, om met elkaar in contact te staan, om plezier aan te beleven maar ook voor creativiteit en zelfexpressie. Vitamine Eef wil een brug slaan tussen kinderen en opvoeders. En ze inspireren en begeleiden bij het benutten van de mogelijkheden en kansen.

 • Waarom?

  Het ontwikkelen van digitale vaardigheden is tegenwoordig net zo belangrijk als leren lezen en rekenen. Wie niet mediawijs is, valt in toenemende mate buiten de boot in deze gemedialiseerde maatschappij. Omdat ik zag dat er nog een wereld te winnen valt als het gaat om handig en verstandig omgaan met media, besloot - ik na 14 jaar werken als accountmanager/adviseur bij een communicatiebureau - mijn koers te verleggen. Ik volgde de opleiding tot Mediacoach aan de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Sinds juni 2012 heb ik mijn eigen bedrijf Vitamine Eef. Ik begeleid niet alleen kinderen, jongeren en ouders, maar ook leerkrachten en professionals in de hulpverlening bij het omgaan met de media van vandaag. Hoe gebruik je ze bewust, kritisch en actief? En vooral, hoe maak je gebruik van de kansen die (nieuwe) media bieden?

 • Dit ben ik!

  • betrokken en verbindend
  • presentaties met vaart en een knipoog
  • praktisch
  • laagdrempelig
  • vraaggericht en persoonlijk